TRĂDAREA LUI ROȘCA. La o aniversare…

Rosca-Peace-Dughin

Am spus-o de o mie de ori în ultimii ani și o repet acum: Roșca a trădat cauza Mișcării de Eliberare Națională din care am făcut parte cu toții încă din 3 iunie 1988. Nu există nicio îndoială în acest sens.

Ba chiar mai mult, el s-a plasat fățiș pe poziții diametral opuse Mișcării noastre românești. Este un adevăr trist. Roșca lucrează, în mod cât se poate de evident, pentru Moscova, fiind, pe față, unul dintre soldații interesului rusesc.

Puțină lume s-ar fi așteptat la așa ceva. Tocmai de aceea decepția și starea de revoltă a multora este de explicat și de înțeles.

Poate că Roșca lucra mai de demult, subtil și precaut, pentru ruși, dar nu știam noi, și abia în ultimii ani s-a developat, dând toate pe una.

Sunt ani de zile de când nu avem niciun fel de comunicare. Roșca știe că și eu, și Ștefan Secăreanu, și majoritatea zdrobitoare a colegilor noștri de Mișcare de altădată am rămas fideli scopurilor și idealurilor Mișcării noastre și se teme să ne înfrunte public.

Dughin despre Roșca: Adept al multipolarității. Luptător pentru identitatea moldovenească cea mai profundă. Prieten al Rusiei.

Dughin despre Roșca: ”Adept al multipolarității. Luptător pentru identitatea moldovenească cea mai profundă. Prieten al Rusiei”.

Până la urmă, ce i se reproșează lui Roșca, cu drept temei și de la obraz?

Mai multe lucruri.

Că a aruncat în noroi stindardul Mișcării noastre românești, unioniste și antiimperialiste, și l-a călcat în picioare.

Că a jurat strâmb în fața confraților de Mișcare românească și în fața lui Dumnezeu.

Că a distrus PPCD prin paralizarea sa din interior. Că l-a deturnat, că l-a eliminat din PPE și izolat internațional, pentru a nu mai da socoteală nimănui pentru nimic. Că a înstrăinat sediile principalelor filiale.

Că a fost nedrept și și-a vorbit de rău și fără just motiv colegii mai în vârstă, răsplătind loialitatea și corectitudinea cu bârfă și răutate.

Că și-a pus pe tarabă viața privată deloc ordonată, crezând egolatru că i-ar da bine la imagine.

Că se încrede mai mult în pistoale decât în Dumnezeu.

Că și-a extirpat singur un plămân românesc cu care s-a născut și l-a înlocuit cu unul rusesc de împrumut.

Că s-a făcut de bună voie propagandist al teoriilor de două parale ale unui neopăgân și șarlatan geopolitic ca Dughin.

Că promovează ideea otrăvită cum că autonomia a 26 de primării găgăuze, în care timp de 21 de ani nu a apărut măcar o clasă cu predare în limba găgăuză, ar fi singura ”garanție a statalității RM”.

Că promovează și o altă idee veninoasă, evident, rusească cum că Republica Moldova ar face bine dacă ar legaliza prezența militară rusă pe teritoriul nostru național, astfel, chipurile, convertind dezavantajul în avantaj.

Că se află în strânse legături cu elemente din Transnistria, care nu pot fi suspectate de bunăvoință și loialitate față de RM și față de populația ei majoritar românească.

Că, după declarații de dragoste, le-a arătat dispreț profund românilor de peste Prut, prezentându-i ca pe niște sălbatici care, asemenea occidentalilor cu toată civilizația lor urbană, dar în contrast cu basarabenii de la țară, nu-și lasă încălțările pe prag când intră în casa cuiva.

Că, după ce a mers alături de Mihail Saakașvili și Mihail Maciavariani (la care s-a dus în Georgia), Victor Iușcenko (la care s-a dus la Kiev să plângă victimele Holodomorului), Boris Nemțov (cu care se fotografia pe Maidandul din Kiev), Corneliu Coposu, Octavian Ghibu, Traian Băsescu, Andrius Kubilius, Mart Laar, Vladimir Bukovski (la care s-a dus la Londra), Paul Goma (la care s-a dus la Paris), Valentin Mândâcanu, Ion Moraru, Vasile Vasilache, părintele Mina Dobzeu și altă lume de treabă, acum îi priește compania unora ca Renato Usatâi, Marchel Mihăiescu, Boris Marian, Victor Stepaniuc, Mihail Formuzal, Irina Vlah et ejusdem farinae.

Că a scuipat în fântâna din care a băut apă, arătând spatele Bucureștiului, considerându-i pe toți, după expresa sa predilectă, preluată din limbajul lui Lenin, ”idioți utili”.

Că este omul de casă al ambasadorului Rusiei în Republica Moldova.

Că a intrat pe față în pâine la ruși, servind mașinăria propagandistică a Federației Ruse la Chișinău (RIA Novosti/Noutăți Moldova – Sputnik – Euro TV).

Multe s-ar putea spune încă, mai ales că hârtia suportă orice, dar nu are rost, pentru că toată lumea cunoaște că Roșca se scaldă în scăldătoare rusească.

Dacă ar fi să rezumăm tot ce am spus și aș mai fi putut spune mai sus și să-i definim condiția cât mai pe scurt posibil, este de ajuns un singur cuvânt expresiv, cuprinzător și drept: TRĂDARE!

Iar trădarea este partea celor lași și netrebnici.

18 răspunsuri la TRĂDAREA LUI ROȘCA. La o aniversare…

 1. violet spune:

  Domnule Cubreacov, cind ati „disparut” misterios, nu i-ati jucat planul lui Rosca?

 2. Vlad Cubreacov spune:

  Marta, chiar dacă te dai Violeta, văd că ești Mîrzîncu și că ai adresa electronică pe mail.ru. De ce nu semnezi cu numele tău adevărat? Te rog să scoți ghilimele folosite impropriu. Nu ai nimic de spus serios, valabil și probant, ci doar insinuezi răutăcios și fără acoperire, cum au mai făcut-o atâția alții, cam toți din tabăra rusească și cu adrese electronice având .ru în coadă. Citește aici: https://cubreacov.wordpress.com/2013/06/15/procuratura-s-a-spalat-pe-maini/

 3. Nimeni Superbul spune:

  O scârbăciune spurcată!

 4. veaceslav spune:

  deșertăciunea deșertăciunilor, totul este deșertăciune

 5. Victor Grigor spune:

  In Moldova cea furata , / Exista o rasa defecata , / Compusa din c…ti cu mot / Care pretind ca-s patrioti / Si ca Moldova o iubesc, / Dar limba ei n-o prea vorbesc ; / Si o citesc doar din nevoia / Sa afle ce mai scrie …Boia .

 6. coressi spune:

  Mai sa fie! Rosca a inceput sa tradeze din 2005, pare-mi-se, iar ln acel moment, domnule Cubreacov nu v-am auzit avand reactii la devierile liderului. Prin urmare, acum e cam tarziu, nu credeti?

 7. Vlad Cubreacov spune:

  Doamnă Gagriela Lăseanu, atunci a trădat Băsescu, iar Roșca s-a menținut pe linia trasată de acesta în favoarea lui Voronin, pretextându-se că astfel ar fi protejat interesul național românesc. Până în 2009 Roșca a avut un discurs care nu-l demasca. S-ar putea însă că, dincolo de discursul său, Roșca să fi servit interesele rusești cu mult înainte de 2005, poate chiar de la începuturile Mișcării noastre de Eliberare Națională.

 8. Cezar Salahor spune:

  articol paranoidal… și la limita schizofreniei. Păcat că trebuie să o spun. Probabil servea interesele rusești de cînd făcea pipi în pantaloni…

 9. Țîu IONi spune:

  Oameni buni Roșca, este un proeict reușit al Moscovei. Mulțumiții că datorită lui, noi atunci nu am putu face Unirea. Și cred că acum mai sunt zeci dacă nu sute de astfel de proiecte, care împiedică realizarea UNIRII-teritoriale a Romaniei.

 10. Yon spune:

  tradarea ati inceputo impreuna…rosca insa e consecvent..ca si ghimpula

 11. Stoian spune:

  Asta e!Suntem cam toti o apa si un pamant.Sa nu ne mai vaecaram.pentruca mai toti am adus Basarabia unde este,cred ca nici Dumnezeu nu ne mai poate ajuta….Pentru lamuriri,sa recitim ce-a scris mai recent si istoricul Lucian Boia despre neam si tara….Daca Dimitrie Cantemir nu ne-a descris destul….Geaba o tot dam pe ,,randuiala”,pentruca noi,si nu altii ne-am oranduit lucrurile.Pentru indreptare ar trebui sa incepem cu…inceputul:Sa ne extirpam din fiinta noastra ca mereu si intotdeauna numai altii sunt de vina.Nu rusii,nu jidanii,si mai recent,nu americanii,sau EU ne-au adus in halul in care ne prezentam si suntem tratati,ci in primul rand AI NOSTRI ne-au mintit si furat.Oare sloganul ,,sa fure,dar sa-mi dea si mie”,nu spune destul?

 12. Dima spune:

  Daca erau multi sa-ti semene, stoiane, ne mancau cainii de mult. Ramane sa ne scuturam de repulsie si sa ne aliniem pentru ceea ce merita, proces in desfasurare.

 13. Ion spune:

  Vlad poate ţii minte un caz de la o şedinţă de pe str. Iorga nr. 5 anul 95-96 se petrecea o şedinţă ordinară.Nişte colegi si prieteni de ai mei au pus leghitimaţile Vasile Covaş şi Dumitru Popa, unde la sfârşit au zis ca argument de ce parasec ei partidul. Fiindca ei nu doresc sa fiie membri în partid unde şeful partidului este agent KGB. Înca din anii ceia eu auzeam de la mai multi prieteni ca Rosca este agent al Moscovei.

 14. Roman spune:

  TRADAREA SE PEDEPSESTE CU IMPUSCARE !!!

 15. m-de spune:

  E mai ieftin un shut in cur sa aterizeze pe baikonur. Idiotul inca nu a realizat, dupa 2000 de ani, cine tine palmele deasupra neamului nostru.

 16. […] scris anterior despre TRĂDAREA LUI ROȘCA, despre trecerea lui fățișă în tabăra imperială moscovită și cărarea […]

 17. Vlad Cubreacov spune:

  Cezar, spune-le tuturor că ești consilier din partea lui Renato Usatâi, un alt agent și colaborator al serviciilor rusești, după cum o mărturisește chiar el însuși.

 18. Vlad Cubreacov spune:

  Ioane (care dintre ei?), nu am trădat nimic și am rămas fidel aceluiași crez românesc, creștin și unionist, cum am fost dintotdeauna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s